CONCERT

Reinier Baas en Ben van Gelder

Smash Hits


Datum: 19-01-2019 aanvang: 21u
Locatie: Jazzpodium Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Genre: Moderne jazz
Ticketprijs: 14 Euro, 9 voor leden
Tickets: koop

Multitalenten Reinier Baas (30, gitarist) en Ben van Gelder (27 altsaxofonist) hebben zo het een en ander met elkaar gemeen: ze komen allebei uit een muzikale familie, zijn met een 10 afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium, studeerden allebei in New York en zijn behalve musicus ook componist en bandleider.

Het bewandelen van gebaande paden lijken ze beiden te vermijden. Liever verrassend dan voorspelbaar! Liever buitengewoon dan doodgewoon! Luister op youtube naar het nummer “Juju” van Wayne Shorter in de uitvoering van Reinier Baas en je hoort een hoogst originele en briljante gitarist die nergens voor terugdeinst. Bloedbroeders, die twee jonge honden, jazzcats uit de polder die in hun eigen composities zijn beïnvloed door 20e-eeuwse klassieke muziek, Thelonious Monk, de legendarische pianist, en hiphop! Zelfs standaard repertoire ondergaat een prikkelende metamorfose als deze muzikanten zich erop toeleggen. Baas oogstte bewondering met zijn vrijwel instrumentale opera “Princess Discombobulatrix” waarop Ben van Gelder meespeelt en Nora Fischer zingt als de beste. Het album “Reprise” van Ben van Gelder werd in 2013 door de Volkskrant uitgeroepen tot de mooiste jazzplaat van het jaar en ook zijn meest recente cd “Among Verticals” ontving vijf sterren in de Volkskrant. 
Het is duidelijk: deze muzikale dialoog van hemelhoog niveau willen we voor geen goud missen vanwege het unieke vocabulaire dat eigenzinnig en inventief is.
Bezetting: Reinier Baas – gitaar; Ben van Gelder – altsax.
 


JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 is een samenwerkingsverband van TivoliVredenburg, RASA en UJazz.
Jazz030 wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
info@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Jazz030 wordt beheerd door: UJazz