CONCERT

Ruud Breuls

Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet + Film "My Foolish Heart"


Datum: 20-04-2019 aanvang: 19:30
Deur open: 19:00 uur
Locatie: Jazzpodium Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Ticketprijs: €18- (film+conc.); €12,- (concert)

Thema = Chet Baker. Film "My Foolish Heart", over de laatste dag van Chet Baker in Amsterdam, vóór zijn fatale val + concert van het Ruud Breuls / Simon Rigter Quintet, waarin zij o.a. muziek uit die film spelen, en verder nog typische standards die Chet altijd speelde in die tijd.

Thema: Chet Baker
Voorafgaand aan het concert is er i.s.m. het Filmhuis om 19.30 uur de film "My Foolish Heart". Een film over de laatste dag van Chet Baker in Amsterdam, waarin we de trompetklanken van Ruud Breuls horen. Was het moord, zelfmoord of echt een ongeval? De fatale val van jazztrompetist Chet Baker uit een Amsterdams hotelraam zal altijd een mysterie blijven. De speelflim 'My Foolish Heart' reconstrueert Bakers laatste dagen in zijn favoriete stad.

Aansluitend om +/- 21.00 uur, het concert van het Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet.
Vraag Amerikaanse zangers als Kurt Elling of Gregory Porter door wie ze begeleid willen worden en je hoort steevast als antwoord: door het Metropole Orkest! En laat Ruud Breuls daar nu zo onopvallend mogelijk een hoofdrol vertolken! Het aantal platen en cd’s waarop Breuls als sessiemuzikant meespeelt, is niet meer op de vingers van honderd handen te tellen. Eén van zijn meest opvallende cd’s als solist is “Shades of Brown”, een eerbetoon aan de jong overleden trompettist Clifford Brown. Ook Ack van Rooyen (onlangs nog in Artishock) is een liefhebber van Clifford Brown. Breuls heeft geen talent voor zelfingenomenheid. In het jazzportret van Breuls op 'Jazzhelden' zegt hij een “gezond geluid” te willen hebben. Geen fluisterhoorn! Toch zit er een aangename melancholische ondertoon in zijn klankpalet. Tenorsaxofonist Simon Rigter heeft tien jaar lang met trompettist Ruud Breuls in de frontlinie gestaan van de “Buddies of Soul”, een kwintet in de hardboptraditie. Contrabassist Jos Machtel vormt een heerlijk hechte ritmesectie samen met slagwerker Marcel Serierse. Toots Thielemans noemde Karel Boehlee ooit zijn favoriete pianist.  Bezetting: Ruud Breuls – trompet; Simon Rigter – tenorsax; Karel Boehlee – piano; Jos Machtel – bas; Marcel Serierse – drums.

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in