CONCERT

Joost Lijbaart

Under the Surface


Datum: 18-05-2019 aanvang: 21u
Deur open: 20:15
Locatie: Jazzpodium Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Ticketprijs: €12,-

Trio met Joost Lijbaart, Sanne Rambags en Bram Stadhouders.

Vocalist Sanne Rambags is een verteller die balanceert tussen magie en realiteit.

Slagwerker Joost Lijbaart vormt al een tijdje een trio met gitarist Bram Stadhouders en zangeres Sanne Rambags, de benjamin van het stel (1994).
Hun eerste album “Under the surface” kwam in 2017 uit en kreeg goede recensies. De cd werd genomineerd voor een Edison. Onlangs, in maart 2019, kwam hun tweede cd “Trinity” uit. De drie-eenheid? In een tijd waarin muzikale muren zonder pardon worden neergehaald, maakt dit trio muziek waar de hokjesgeest geen vat op krijgt. Net goed! Maar wat voor muziek brengt dit trio dan ten gehore? Psychedelische muziek? Jawel! Harmonieuze, ruimtelijke, theatrale muziek met een spirituele uitstraling die eerder neigt naar zweverige arthouserock  dan naar aards muzikaal vertier. Muziek met een bijna zen boeddhistische benadering.
Erno Elzinga van Jazzenzo: “Sanne Rambags is een verhalenvertelster die balanceert tussen magie en werkelijkheid; en dat voor een 22-jarige!” Zangeres Sanne Rambags zal haar stem als gelijkwaardig instrument, geschikt voor improvisatie, moeten inzetten om gelijke tred te houden met de muzikale impulsen van de drummer en de gitarist. Muzikale meditatie? Ja! Wie wil onthaasten bij “meditatieve soundscapes” en “trippy trance music” (London jazznews), zal dit concert voor geen goud willen missen. Misschien moeten er ligplaatsen zijn in plaats van zitplaatsen om de meest adequate ambiance voor deze muziek te creëren!

Bezetting: Joost Lijbaart – drums/percussie; Sanne Rambags – zang/teksten; Bram Stadhouders – gitaar/electronica.

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in