CONCERT

Maarten Hogenhuis Trio

"Rise & Fall"


Datum: 19-10-2019 aanvang: 21u
Deur open: 20:00
Locatie: Jazzpodium Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Ticketprijs: 12 euro

Een van Nederlands jonge saxofonisten (bekend van o.a. BRUUT!) klinkt bij vlagen klassiek. Hogenhuis kan theatraal en muzikaal spanning opbouwen. Als hij met het Maarten Hogenhuis Trio speelt, is het verstilde sobere en bijna kale jazzy kamermuziek wat de klok slaat.

Altsaxofonist Maarten Hogenhuis draagt twee zielen in zijn borst. Als hij met BRUUT! speelt, het kwartet waarin hammondorgel en Hogenhuis’ altsaxofoon prominent aanwezig zijn, is hij een bevlogen entertainer die met meeslepend swingende muziek als een marionettenspeler zijn poppen aan het dansen krijgt. Als hij met het Maarten Hogenhuis Trio speelt, is het verstilde sobere en bijna kale jazzy kamermuziek wat de klok slaat.

Op North Sea Jazz van afgelopen zomer was hij “artist in residence” met een compositieopdracht en daarmee maakte hij grote indruk. Hogenhuis is muzikant én componist en het hoeft niet te verbazen dat het trio inmiddels drie cd’s op zijn naam heeft staan (allemaal met lovende kritieken). Luister naar "Rise & Fall" van de laatste bewierookte cd en je raakt onder de bekoring van de vederlichte swing waarin de lyriek niet ontbreekt. Er zal veel te genieten zijn als het Maarten Hogenhuis Trio Artishock met een bezoek vereert.
Bezetting: Maarten Hogenhuis – sax; Phil Donkin – bas; Mark Schilders – drums.
 

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in