CONCERT

Kika Sprangers New Quintet

Lyrisch en melodieus spel met een karakteristiek geluid


Datum: 16-11-2019 aanvang: 21u
Deur open: 20:00
Locatie: Jazzpodium Artishock
Adres: Steenhoffstraat 46a, 3764 BM SOEST
Ticketprijs: €12,-

Elementen uit de jazz en uit de popmuziek worden geïntegreerd, wat leidt tot aangenaam toegankelijke, maar tegelijkertijd sprankelende muziek.
Zo jong als ze is, is Kika Sprangers al niet meer weg te denken uit de hoogste regionen van de geïmproviseerde muziek!

Kika Sprangers is nog maar halverwege de twintig en dertig maar heeft al een enorme status als muzikant opgebouwd. Ze studeerde aan het conservatorium van Utrecht en was tijdens haar studie al leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest dat toen onder leiding stond van pianist Martin Fondse. Ze stond ook op het podium met Martin Fondse toen hij op 6 december 2017 de Boy Edgar Prijs kreeg in het Bimhuis. In 2018 was ze te bewonderen met haar band op North Sea Jazz en maakte ze deel uit van de Young VIPS-tournee die jonge getalenteerde muzikanten een podium biedt.

Haar saxofoonspel is sterk beïnvloed door zangers, zo legt ze uit in een interview in Jazzism. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze graag met zangeressen werkt. In september van dit jaar stond ze in het Bimhuis met een Large Ensemble om haar nieuwe album Human Traits te presenteren. Maar liefst drie jonge zangeressen stonden daar op het podium: Anna Serierse, Marit van der Lei en Sanne Rambags. Eerdere albums van haar hand zijn: Live in Het Bimhuis en Leaves of Lily. Ze is muzikant en componist. Inspiratie doet ze op bij onder anderen saxofonist Joshua Redman en pianist Brad Mehldau.

Bezetting: Kika Sprangers – sax; Anna Serierse – zang; Koen Schalkwijk – piano; Alessandro Fongaro – bas; Willem Romers – drums.

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in