SESSIE

Jazzin' Rie sessie

Sessie in Woerden

Datum: 25-09-2019 aanvang: 20u
Deur open: 19:30:00
Locatie: RIE Theater
Adres: Fransesteeg 6, Woerden
Kosten: gratis
Sessieleider(s): Tweetet link

In samenwerking met Jazzin’ Woerden organiseert Stichting Vrienden van Rie elke laatste woensdag van de maand een jazz event in het RIE theater. Dat kan zijn een concert, een sessie of een jazzworkshop. Op woensdag 25 september speelt het Tweetet.

Op woensdag 25 september speelt het Tweetet:

De combinatie van contrabas (Willem Leeuwenburg) en baritonsaxofoon (Eugene Teunissen) zonder de begeleiding van enig akkoord- of percussie-instrument is niet heel gangbaar. Twee instrumenten die lijken te zijn ontworpen voor het begeleiden van een orkest (al zijn er door de eeuwen heen veel solopartijen voor geschreven) worden hier allebei gebruikt als solo-instrument. Hierdoor bestaat het tweetet uit louter solisten, die elkaar nooit in de weg zitten.

In deze bijna minimalistische opzet krijgen de zangerige lange tonen van de contrabas alle ruimte. Het lyrische en vrije spel in de frequent voorkomende bassolo’s klinkt dromerig zonder spanning te verliezen. De vintage baritonsaxofoon brengt sonoor geluid met een ‘randje’. Het grote bereik van het instrument combineert zijn lage tonen met de contrabas of biedt hieraan juist tegenspel in het hogere bereik. Het overdachte gebruik van noten creëert rust en ruimte in de gespeelde muziek, waardoor nieuwe invalshoeken op soms al zeer oude composities ontstaan.

Het repertoire bestaat uit ballads uit de jazz, afgewisseld met rustige jazzblues. Zonder uitzondering composities die iets bijzonders hebben betekend in de geschiedenis van de jazz, of die van zichzelf harmonisch gezien speciaal zijn.

Na de pauze kun je meespelen met het Tweetet. Neem het Real Book mee of kom gewoon lekker luisteren.

RIE Theater, Fransesteeg 6, 3441 CW Woerden, aanvang 20.00 uur. Geen entree.

 

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in