SESSIE

Jazzkelder

Concert en Sessie in de kelder van de Kargadoor

Datum: 18-03-2020 aanvang: 19:30
Locatie: de Kargadoor
Adres: Oudegracht 36 - Utrecht
Kosten: gratis
Sessieleider(s): Marco Tenkink link
UJazz productie

Jazz soul en pop crossovers. Standards en covers vertaald naar eigentijdse versies in een combinatie van live instrumenten en digitale productietechnieken. Met altijd een vleugje jazz en vrij in vorm

 

Marco Tenkink is begonnen als jazz en pop geschoold gitarist. Heeft zijn nieuw ontdekte liefde voor digitale middelen omgezet in een life act waarin pop soul jazz en hiphop in een cross-over met de sounds van nu. Niet door een backing track af te spelen door op ‘play’ drukken maar ter plekke opgenomen lagen vrij van vorm te kiezen.

Voor Marco was een van de leukste onderdelen van het conservatorium de jams waar jazz-standards, soul en pop klassiekers verbouwd werden. Na jaren als gitarist in het professionele entertainment cirquit is het voortaan ‘back to the roots’. Nu met de digitale omgeving van Ableton en live looping. Geinspireerd door artiesten als Binkbeats en FJK heeft Marco Ableton als hart van zijn digitale band ingericht. Samen met digitale apparaatjes als de Binklooper en Follow device neemt Marco op, voegt toe, laat weg, triggert bewerkt en onbewerkte live opgenomen samples in combinatie met pre-productiemateriaal uit eigen keuken. In sync met de muziek loopt een video achtergrond mee die sferen onderstreept of contrasteert, accenten versterkt om samen te smelten met de muzikale laag tot een euforische en dansbare beleving.

JAZZ030

Is de agenda voor alle jazzactiviteiten in Utrecht. Alles in één overzicht: concerten, festivals, workshops en sessies.
Jazz030 wordt beheerd door: Vereniging UJazz en ondersteund door de Gemeente Utrecht.

Contact:
webmaster@jazz030.nl


webtechniek: Dirk Plat
design: Kees Schreuders
fotografie: Ton van Leeuwen


Wil je je events van de 030-regio (Utrecht e.o.) in deze agenda geplaatst zien? Lees: Zo voer je een event in